T.C.

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ

Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörlüğü

Sıra No PROJE SONUÇ RAPORU BİLGİ FORMU
1  Proje No :   2018.10.01.684
2  Projenin Adı :   Düzce Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Eğitim Programları ve Öğretimi Yüksek Lisans Programı İhtiyaç Analizi
3  Projenin İlgili Olduğu Alan Adı :   Sağlık Bilimleri Araştırma Projesi (SBAP)
4  Proje Yürütücüsü :   Prof.Dr. Abdurrahman Kılıç
5  Proje Yürütücüsü E-posta :   abdurrahmankilic@duzce.edu.tr
7  Proje Araştırıcıları :  Doç.Dr. Abdullah Adıgüzel
 Arş.Gör. Zeynep Boyacı
 Doktora Öğrencisi Şeyma Şahin
 Doktora Öğrencisi Burcu Ökmen
 
8  Projenin Başlama ve Bitiş Tarihi :   1.03.2018
  1.03.2019
9  Proje Süresi :   12
10  Ek Süre :   0
11  Ek Ödenek :   0,00
12  Projenin Bütçesi :   5.369,00
13  Toplam Harcama :   0,00
14  İşbirliği Yapılan Kuruluş :  
15  İşbirliği Yapılan Kuruluşun Desteği :  
16  Projenin Amacı:  Bu araştırmanın amacı; Düzce Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Eğitim Bilimleri Anabilim Dalı Eğitim Programları ve Öğretimi Bilim Dalı yüksek lisans programı için tasarlanacak öğretim programına temel oluşturacak bir ihtiyaç analizi çalışması yapmaktır.
17  Projenin Çıktıları:  Düzce Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Eğitim Programları ve Öğretimi Bilim Dalı yüksek lisans öğretim programı için yapılmış ihtiyaç analizi çalışmasının programların hedeflerinin toplumun gerçek ihtiyaçlarını karşılayıp karşılamadığını ortaya koyulmuştur. Bu programlara devam eden öğrencilere verilecek eğitimin niteliklerinin meslek için uygun olup olmadığının belirlenmesi, verilecek eğitim için mesleki alandaki gelişmelerin yönünün saptanması ve bu eğitimi alan öğrencilere iş olanağı sağlayacak sektörün beklentilerinin bilinmesi için bu alanda etkili bir ihtiyaç analizi çalışması yapılmıştır.
18  Proje Çıktılarının Bilime ve Uygulamaya Aktarılması:  Araştırmada ihtiyaç analizi yapılarak sonrasında delphi yöntemi ile Eğitim Programları ve Öğretimi Bilim Dalı yüksek lisans öğretim programının yeterlikleri belirlenmiştir. Belirlenen bu yeterlikler çerçevesinde programda yer alan derslerin revize edilmesi sağlanarak, öğrencilerin program amacına uygun daha nitelikli bir eğitim alması sağlanabilir. Ayrıca yapılan bu ihtiyaç analizi çalışmasının diğer üniversitelerde yer alan Eğitim Programları ve Öğretimi Bilim Dalı yüksek lisans öğretim programları için de örnek teşkil etmektedir.
19  Proje Kapsamında Yapılan Yayınlar:  Proje kapsamında 2 makale, 2 bildiri hazırlanmıştır. Bildiriler kongrelerde sunulmuş olup özetleri bildirileri özet kitapçığında yayınlanmıştır. Makaleler dergilere gönderilmiştir ve yayına kabul edilmiştir. Yayınlandığında sisteme yüklenecektir.

  Tarih: 


  İmza: