T.C.

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ

Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörlüğü

Sıra No PROJE SONUÇ RAPORU BİLGİ FORMU
1  Proje No :   2014.02.02.212
2  Projenin Adı :   Aladağ Göknar (Abies bornmulleriana Mattf) ormanlarında Epifitik Likenlerin Yükselti ve Bakıya Göre Değişimi
3  Projenin İlgili Olduğu Alan Adı :   Tarım, Ormancılık Araştırma Projesi (TOAP)
4  Proje Yürütücüsü :   Prof.Dr. Oktay YILDIZ
5  Proje Yürütücüsü E-posta :   oktayyildiz@duzce.edu.tr
7  Proje Araştırıcıları :  Yüksek Lisans Öğrencisi Uğur ŞAHİN
 
8  Projenin Başlama ve Bitiş Tarihi :   14.02.2014
  14.12.2015
9  Proje Süresi :   12
10  Ek Süre :   10
11  Ek Ödenek :   0,00
12  Projenin Bütçesi :   4.000,00
13  Toplam Harcama :   249,14
14  İşbirliği Yapılan Kuruluş :   Batı Karadeniz Ormancılık Araştırma Enstitüsü
15  İşbirliği Yapılan Kuruluşun Desteği :   Batı Karadeniz Ormancılık Araştırma Enstitüsü projeye araç temini ve saha çalışmalarında katkıda bulunmuştur.
16  Projenin Amacı:  Bolu Orman Bölge Müdürlüğü, Kökez İşletme Şefliği’nin Epifitik (ağaç üzerinde gelişen) Liken Florasının yükselti basamakları ve bakıya göre değişim ortaya koymaktır. Böylece; 1-Yörede yapılacak ekosistem çalışmalarında kullanılabilecek kısa ve uzun vadeli veriler üretmek, 2-Uygulamacıya planlama açısından yön verebilecek veri üretmektir.
17  Projenin Çıktıları:  Proje sonucu Ormancılık Araştırma Enstitüleri yıllık toplantısında sunulmuş ve ormancılık camiasıyla sonuçlar paylaşılmıştır. Ayrıca proje'den çıkan tezin bir örneği de Batı Karadeniz Ormancılık Araştırma Enstitüsü arşivine eklenmiştir.
18  Proje Çıktılarının Bilime ve Uygulamaya Aktarılması:  Proje Bolu göknar sahalarındaki likenler konusunda envantere önemli bir katkı sağlamıştır. Ayrıca Türkiye'nin de içinde olduğu Sınırötesi Hava kirliliği izleme çalışmaları kapsamında (ICP-Forest) Aynı bölgede göknar ekosistemlerini temsilen kurulan Seviye-II örnekleme sahalarından üretilen verilere entegre olabilecek veriler üretmiştir.
19  Proje Kapsamında Yapılan Yayınlar:  Henüz yayın aşamasında

  Tarih: 


  İmza: