Sıra No |
PROJE SONUÇ RAPORU BİLGİ FORMU |
1 |
Proje No |
: |
2021.05.03.1218
|
2 |
Projenin Adı |
: |
Kenevir Tohumu Kullanılarak Hazırlanan Protein İçeceklerinin Kalite Özelliklerinin İncelenmesi
|
3 |
Projenin İlgili Olduğu Alan Adı |
: |
Temel Bilimler Araştırma Projesi (TBAP)
|
4 |
Proje Yürütücüsü |
: |
Prof.Dr. HALİL İBRAHİM UĞRAŞ
|
5 |
Proje Yürütücüsü E-posta |
: |
halilugras@duzce.edu.tr
|
7 |
Proje Araştırıcıları |
: |
Yüksek Lisans Öğrencisi Ebru Çetinkaya
|
8 |
Projenin Başlama ve Bitiş Tarihi |
: |
7.06.2021
7.06.2022
|
9 |
Proje Süresi |
: |
12
|
10 |
Ek Süre |
: |
0
|
11 |
Ek Ödenek |
: |
0,00
|
12 |
Projenin Bütçesi |
: |
14.962,12
|
13 |
Toplam Harcama |
: |
14.870,96
|
14 |
İşbirliği Yapılan Kuruluş |
: |
-
|
15 |
İşbirliği Yapılan Kuruluşun Desteği |
: |
-
|
16 |
Projenin Amacı:
Kenevir tohumu içeren protein değeri yüksek ve şekersiz içeceklerin üretilmesidir.
|
17 |
Projenin Çıktıları:
Protein değeri yüksek kenevir tohumu içeren içecek formülasyonları denenmiştir ve başarılı bulunan içecekler olmuştur.
|
18 |
Proje Çıktılarının Bilime ve Uygulamaya Aktarılması:
Kenevir tohumu proteine dönüştürülmüştür.
İçeceklerde kullanılan şeker yerine şeker eşdeğerliği hesaplanarak uygun olan stevia değeri bulunmuştur.
Uygun sporcu içeceği formülasyonları denenmiş ve tüketici tarafından beğenilmiştir.
|
19 |
Proje Kapsamında Yapılan Yayınlar:
-
|
Tarih:
|
İmza:
|