T.C.

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ

Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörlüğü

Sıra No PROJE SONUÇ RAPORU BİLGİ FORMU
1  Proje No :   2017.05.03.620
2  Projenin Adı :   Benzimidazolyum Tuzlarının Sentezi ve İnhibitör Özelliklerinin Araştırılması
3  Projenin İlgili Olduğu Alan Adı :   Temel Bilimler Araştırma Projesi (TBAP)
4  Proje Yürütücüsü :   Doç. Dr. Ersin ORHAN
5  Proje Yürütücüsü E-posta :   ersinorhan@duzce.edu.tr
7  Proje Araştırıcıları :  Yüksek Lisans Öğrencisi Enes Hakkı UlUÇAY
 
8  Projenin Başlama ve Bitiş Tarihi :   20.11.2017
  20.11.2018
9  Proje Süresi :   12
10  Ek Süre :   0
11  Ek Ödenek :   0,00
12  Projenin Bütçesi :   7.500,00
13  Toplam Harcama :   7.473,00
14  İşbirliği Yapılan Kuruluş :   -
15  İşbirliği Yapılan Kuruluşun Desteği :   -
16  Projenin Amacı:  İnhibitör davranış sergileyen benzimidazol türevi sentezlendi ve İnhibitör özellikleri araştırıldı.
17  Projenin Çıktıları:  Bu çalışma uluslararası kongrede 02 - 06 Mayıs 2017 tarihleri arasında Kiev/Ukrayna'da "4th International Conference on Engineering and Natural Sciences (ICENS)" Uluslararası konferansda " Corrosion inhibition properties of benzimidazolium quaternary salts on low carbon steel in acidic media '' başlıklı Sözlü sunumu yapılmıştır. Ayrıca önümüzdeki günlerde taslak makale hazırlanacaktır.
18  Proje Çıktılarının Bilime ve Uygulamaya Aktarılması:  İnhibitörler, iyi bir etki ve yüksek ekonomik verimlilik nedeniyle, endüstride çeşitli alanlarda yaygın olarak uygulanmıştır. İnhibitörlerin kullanılması, metaller üzerindeki aşındırıcı saldırıyı azaltmanın en ekonomik ve pratik yöntemleridir. Son yıllarda, çeşitli organik inhibitörlerin asit çözeltilerinde yumuşak çelik aşınma önleyici olmaları dikkat çekmiştir. En bilinen asit aşınma önleyici inhibitörleri, azot, kükürt ve oksijen atomları içeren organik bileşiklerdir. Azot içeren organik bileşiklerin hidroklorik asit çözeltilerinde etkili aşınma önleyicileri olduğu bilinmektedir; Bu yüzden azot içeren benzimidazol türevi sentezlenmiş ve inhibitör özellikleri araştırılmıştır.
19  Proje Kapsamında Yapılan Yayınlar:  Uluslararası kongrede 02 - 06 Mayıs 2017 tarihleri arasında Kiev/Ukrayna'da "4th International Conference on Engineering and Natural Sciences (ICENS)" Uluslararası konferansda " Corrosion inhibition properties of benzimidazolium quaternary salts on low carbon steel in acidic media '' başlıklı Sözlü sunumu yapılmıştır. Ayrıca önümüzdeki günlerde taslak makale hazırlanacaktır.

  Tarih: 


  İmza: