HABER DETAY

29.12.2015 tarih ve 2015/176 sayılı SENATO Kararı ile DÜBAP Destekleme Yönergesi'nin 9. - 12. - 13. – 14. ve 22. maddeleri değişmiştir.

 Karar No:2015 ? 176

Üniversitemiz Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörlüğü?nün 15.12.2015 tarih ve 61810 sayılı yazısı ile ?Düzce Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Yönergesi? nin 9. - 12. - 13. ? 14. ve 22. maddelerinin aşağıdaki gibi değiştirilmesi teklif edilmekte olup, önerilen maddelerinin aşağıdaki şekli ile kabul edilmesinin uygun olduğuna;

 

Madde 9- DÜBAP Koordinasyon Birimi tarafından desteklenen proje türleri aşağıda listelenmiştir.

(1)  Bireysel araştırma projeleri; Düzce Üniversitesi öğretim üyeleri ile doktora, tıpta uzmanlık ya da sanatta yeterlik eğitimini tamamlamış araştırmacıların kişisel veya disiplinler arası bilimsel araştırma ve geliştirme faaliyetlerini içeren projelerdir. Bilimsel Araştırma Projeleri Destekleme Programı kapsamında; tamamlandığında sonuçları ile alanında bilime evrensel veya ulusal ölçülerde katkı yapması, ülkenin teknolojik, ekonomik, sosyal ve kültürel kalkınmasına bilimsel araştırma yoluyla katkı sağlaması beklenen, Düzce Üniversitesi içi ve/veya dışı veya uluslararası kurum ya da kuruluşların katılımlarıyla da yapılabilecek,  alanında sanata ve kültüre yerel, ulusal ve evrensel ölçülerde katkı yapması beklenen bilimsel araştırma projeleri değerlendirmeye alınır. Üniversitenin ve/veya ülkenin öncelikli araştırma alanlarına ilişkin en az iki disiplin içeren çok disiplinli bilimsel araştırma projelerine öncelik verilir. Düzce Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenecek ulusal veya uluslararası, bilimsel içerikli, bilim ve danışma kurulu gibi organları olan, sözlü veya poster sunumlarının hakem değerlendirmesiyle belirlendiği, bildiri kitabının basıldığı,  bilimsel komitenin tartışarak oluşturduğu toplantı sonuç bildirgesinin ve/veya ulusal veya uluslararası nitelikte makale ya da makalelerin yayınlatıldığı bilimsel toplantılara yönelik projeler de değerlendirmeye alınır.  

(2)Hızlı Destek Projeleri: Projelerin amacı, Üniversitede yürütülecek kısa süreli, küçük bütçeli araştırma ve geliştirme projelerine destek sağlamaktır. Proje bütçesi, her yıl belirlenen doktora tez projeleri destek miktarının iki katını aşamaz. Bu tip projelerde makine teçhizat alımı bütçe kalemine ödenek verilmez. Proje süresi maksimum bir yıldır.

(3)Lisansüstü Öğrenim Araştırma Projeleri (Tez Projeleri): Düzce Üniversitesi?ne bağlı enstitü programlarında yüksek lisans, doktora, sanatta yeterlik eğitimini sürdürmekte olan öğrenciler ile tıpta uzmanlık öğrencilerinin eğitim programları gereğince bir öğretim üyesinin yöneticiliğinde yürüttükleri bilimsel araştırma projeleridir.


Madde 12-
(1)Proje başvurusu yapan yürütücülerin, gerekli olan projeler için Etik Kurul onayının bir nüshasını DÜBAP Koordinasyon Birimine proje başvuruları ile beraber teslim etmeleri gerekir.

(2) Lisansüstü tez projeleri için destek başvurusu, tez konusunun lisansüstü çalışmanın yürütüldüğü enstitü veya fakültenin yetkili kurullarınca onaylanmasından sonra gerçekleştirilir. Başvuru aşamasında lisansüstü tez çalışmasının yürütüldüğü birimden ilgili öğretim üyesinin danışman olarak görev yaptığını ve tez konusunu belirten bir belgenin sunulması zorunludur.

 

Madde 13- Araştırmacıların görev alabilecekleri proje sayıları aşağıda belirtilmiştir.

(1) Bireysel araştırma projeleri: Üniversitede tam zamanlı bir bilim insanı; Komisyonun uygun görmesi halinde, aynı anda en fazla bir projede yürütücü (Dış kaynaklı proje yürütücülüğü olan öğretim üyeleri iki projede yürütücü) ve iki projede araştırmacı olabilir veya üç projede araştırmacı olarak görev alabilir. Rektör, Rektör Yardımcıları ve DÜBAP Komisyon Üyeleri tez projeleri hariç projelerde yürütücü olarak görev alamaz, ancak araştırmacı olabilirler. Diğer idari görevliler ile tam zamanlı olmayan bilim insanları ise bir projede yürütücü ve/veya en fazla iki projede araştırmacı olarak görev alabilirler.

(2) Hızlı destek projeleri: Araştırmacılar aynı anda yalnızca bir hızlı destek projesinde yürütücü olarak görev alabilirler.

(3) Tez projeleri bu sınırlamanın dışındadır.

  

Madde 14- Başvuru süreleri içinde Koordinatörlüğe sunulan proje önerileri, gerekli koşulları sağlayıp sağlamadığının incelenmesi amacıyla ön değerlendirmeye alınır. Ön değerlendirme aşamasında şartları sağlayan proje önerileri, Başkan tarafından Komisyon değerlendirmesine sunulur.

Komisyon, Lisansüstü Öğrenim Araştırma Projeleri (Tez projeleri) ve Hızlı destek projelerini değerlendirerek, doğrudan karara bağlar veya gerekli görürse proje önerilerini enstitü müdürlüğüne veya dekanlığına gönderir, gelen raporları değerlendirir ve nihai karara bağlar. Diğer araştırma projeleri, komisyon tarafından atanan ilgili raportör tarafından incelenir.  Raportör, yaptığı inceleme sonucunda bir ön rapor hazırlayıp Komisyona sunar. DÜBAP Komisyonu gerekli gördüğü hallerde proje yürütücüsünden Komisyon önünde sözlü sunum isteyebilir. Verilen rapor doğrultusunda değerlendirmeye alınan proje önerileri, proje grubu dikkate alınarak sayı ve nitelikleri Komisyon tarafından belirlenen hakemlere DÜBAP Komisyonu Başkanınca gönderilir. DÜBAP Komisyonu; gelen hakem raporlarının ışığında, proje önerilerini ülkenin ve Üniversitenin bilimsel altyapısına katkı, yayın potansiyeli ve Düzce Üniversitesinin bilimsel öncelikleri yönünden, proje yürütücüsü ve araştırmacılarının bilimsel yeterlilikleri, eğitimleri, geçmişteki performansları ve önceki projelerinin verimi açılarından değerlendirip projenin desteklenip desteklenmeyeceğine karar verir.

Madde 22
- Projeler için gerektiği hallerde ek süre ve ek ödenek istekleri gerekçeleri ile birlikte projenin süresi bitmeden en geç 2 ay öncesinden Komisyona yazılı olarak sunulur. Ek süre en çok bir yıl, ilave kaynak ise en çok toplam proje maliyetinin yüzde 50?si kadar olabilir. Ancak, gerek ek süre ve gerekse ek kaynak talepleri projenin birinci gelişme raporunun kabulünden önce yapılamaz. Hızlı destek projelerinde ek süre ve ek ödenek, tez projelerinde ise ek ödenek verilmez.


Habere Ait Ek Dosyayı İndirmek İçin Buraya Tıklayınız.


6.01.2017 10:41:00

Haberlere Dön